10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı
GECE KONDU, GÜNDÜZ MÜHÜRLENDİ!

GECE KONDU, GÜNDÜZ MÜHÜRLENDİ!

misi 2023-10-27 SÜRMANŞET

GECE KONDU, GÜNDÜZ MÜHÜRLENDİ!

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde bildiğimiz bütün İmar ve Karayolu yasalarını ihlal ederek 1 gecede yapılan “gecekondu” haberimiz sonrasında Belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Ses Haber ekibinin tespitiyle “Ne zaman kondu”? şeklinde yapılan habere Gömeç Belediyesi Yapı Denetim ekipleri anında müdahale etti. Mecaz anlamda kullanılan kaçak yapılarla ilgili “Gecekondu” kelimesinin birebir aynısını uygulayan yapı sahibinin 1 gecede kaçak binayı zeytinlikler arasında yaptığı belirlendi.

Gömeç’te kaçak gecekondu konusunda alınan bilgiye göre, “bir gece de yapılmış. Belediye ekipleri müdahale ederek mühürleme işlemi yaptılar. Ardından para cezası ve yıkım kararı alınacak. 1 ay içinde kendi yıkmazsa Belediye ekipleri yıkıp, yıkım parasını Gecekondu sahibinden alacaktır.

Yıkım kararları mahkemelerde bekliyor!

Birçok Belediyenin kaçak yapıyla mücadelesinde tıkandığı nokta olarak “Mahkemelerde yıkım kararları bekliyor” diyerek hatırlatma yapıldı. Kaçak yapı sahiplerinin Belediyenin almış olduğu yıkım kararları için uzun yargı sürelerinin, kaçak yapı sahiplerine avantaj sağladığı, kazanılan zaman sayesinde, imar affı çıkarsa kurtarırım diyerek yargıyı oyaladıkları hatırlatıldı. Edremit Körfezinde olduğu kadar genelde de aynı uygulamaların yapıldığı, imar kirliliğine neden olan yapılanın yıkım kararlarının beklendiği hatırlatıldı.

Benzer Haberler

    Henüz hiç yorum yapılmamış...
  • Ad ve Soyadınız
    Mailiniz
    Yorumunuz...