9 Şubat 2025 Pazar
Edremit Belediye Meclisinde Temizlik işleri müdürüne ayar verdi! Edremit Belediye Meclisinde görevden el çektirilen eski temizlik işleri Müdürü İsmail Hakkı Akkoyun’u, Belediye Başkanı Hasan Arslan fabrika ayarlarına geri dönmesini sağladı!
Para karşılığı iş yapan Temizlik personelini uyardı! “ayağınızı denk alın” Başkan Arslan, Belediye Meclis toplantısında, “Bizim personelimiz geçmiş dönemde korkunç kötü işler yapmış. Parayla iş yapmayın arkadaşlar. Parayla iş yapmışlar. Parayla gelmiş temizlik şirketi işte bi sıkıntısı varsa ne varsa parayla halletmiş.” Diyerek tepkisini gösterdi.
Anladınız siz onu….
Başkan Arslan, geçmiş dönemde yaşanan sorunları bir bir ortadan kaldırırken, ilk olarak temizliğe temizlik işlerinden başladı. Eski Başkan Kamil Saka döneminde plaj temizliği için 49 bin liraya kiralanan kum temizleme makinasının yenisinin 52 bin lira olduğu ortaya çıktı! Her yıl 49 bin lira ödeme yaparak sahil temizliğine kiralama bedeli ödeyen Edremit Belediyesi, Hasan Arslan döneminde 52 bin liraya makinayı alarak Belediyenin sırtından geçinen sülükleri temizlemeye başladı. Kendi malı ile sahilleri temizleyen Edremit Belediyesi, aynı makinayı başka yerlere de ücret karşılığı kiralama yaparak para da kazanmaya başladı. Küçük bir detayın bile ne kadar önemli olduğu anlaşılırken, bu olayı ortaya çıkartan yeni yönetim Belediyenin parasını çarçur etmekten kurtardı.
Başkan “verdi veriştirdi”
Belediye Meclis toplantısında konuşan Başkan Arslan, “ Biz dedi geçen sene 52 bin liraya anlaştık, hizmet alıyorduk dedi. Sonra dedi kaldı dedi. Birde ağzından böyle itiraf ediyor. Dedim ki, İsmail hakkı bey, sevgili müdürüm. Maliyeti 52 bin liraya pazarlık yaptığın aracını nasıl 49 bin liraya kiralıyorsun bunu bir anlatırmısın dedim. “anlatırmısınız siz?” ya bunun iki türlü şeyi olur, tabiki suçlamak ta istemiyorum anladınız siz onu! 3000 lira kar… yani arkadaşlar o kadar bu temizlik işleri şey ki.. maalesef ve maalesef Bu temizlik işeri kimseyi tenzi ediyorum. Bizim personelimiz geçmiş dönemde korkunç kötü işler yapmış. Parayla iş yapmayın arkadaşlar. Parayla iş yapmışlar. Parayla gelmiş temizlik şirketi işte bi sıkıntısı varsa ne varsa parayla halletmiş.
Bana kiralardansan 49 milyar liraya 53 bin liralık şeyi belki bir şey vardır. Yalnız bunu da suçlamak için söylemiyorum sonra
Yani böyle bir talan var bu şeyde temizlik işinde her işte böyle herkes parayla bi işler yapılmış şimdi bunu ısrarla söylüyoruz, hala burada meclis üyelerine söylüyorum arkadaşlarımıza söylüyorum.” Dedi.